4 způsoby, jak zajistit, aby vaše úspory rostly

{Tým}

Péče o finanční majetek nemusí být dřina. Stejně tak nemusí být těžké rozmnožování svých stávajících úspor, které vám možná ještě stále dřímají pod polštářem. Dnešní doba přináší rovnou několik způsobů, které napomohou k navyšování ušetřených financí. Vybrali jsme 5 nejlepších, které, podle nás, stojí alespoň za zvážení.

Penzijní spoření

Zlí jazykové tvrdí, že tradiční „penzijko” už není po stránce zvýhodňování úspor dostatečně atraktivní. My jsme však opačného názoru a tvrdíme, že se jedná alespoň o to nejmenší, co pro sebe a své stáří můžeme udělat. Penzijní spoření bývá sice s nižším úrokem, na druhou stranu nás dokáže dostatečně dobře zajistit na dobu důchodovou, aniž by to znamenalo příliš vysoké riziko, že o dlouho střádané peníze přijdeme.

Spořicí účty

Podobným typem spoření jsou klasické spořicí účty, které také nejsou za zenitem, jak se řada finančních expertů domnívá. Opět mluvíme o bezpečném uložení svých dlouho hromaděných úspor, které ročně eviduje velmi slušný zisk. 

Podílové fondy

Pokud se odpoutáme od klasických typů spoření, atraktivní jsou podílové fondy, které jsou v posledních měsících opravdu vyhledávané. Pojí se s nimi vyšší roční výnos v porovnání s předcházejícími uvedenými alternativami.

„S námi najdete tu pravou investici, která zhodnotí vaše stávající úspory. Poradíme, jaká cesta je pro vás tou nejlepší.”

MAREK KAPINUS, OBLASTNÍ VEDOUCÍ

Nemovitosti

Vlastnit investiční nemovitost, která každý měsíc vynáší několik tisíc a navyšuje tím příjem do rodinného rozpočtu je jistě skvělá vize. A proč ji nerealizovat? Nemovitosti jsou, i v dnešní době, stále atraktivním způsobem, jak zvýhodnit své úspory. Ať už koupíte byt v hlavním městě, nebo chatu na okraji republiky, je více než pravděpodobné, že její hodnota bude neustále růst.