Co je důležité sjednat při koupi osobního vozidla

{Tým}

Koupit si osobní automobil je velký krok. Jeho výběrem však veškeré povinnosti ani zdaleka nekončí, právě naopak – teprve začínají. Co je důležité si sjednat při koupi vozidla, ať už mluvíme o zcela novém modelu, nebo o zachovalé ojetině?

Povinné ručení jako jeden z prvních bodů na seznamu

Zatímco v případě vozidla koupeného od autorizovaného prodejce vám bude povinné ručení i havarijní pojištění sjednáno na místě, v případě koupi ojetého vozidla se o tuto povinnost musíte postarat sami. Nespalte se a sjednejte si povinné ručení i havarijní pojištění s naší pomocí a jezděte na silnicích s klidným svědomím. 

Povinné ručení je bod na seznamu povinností, který nemůžete libovolně přeskočit. Sjednané ho musíte mít už při registraci vozidla. Oproti tomu havarijní pojištění je možné sjednat později, ovšem ani s tímto bodem zmiňovaného seznamu raději neotálejte.

„Pomůžeme vám se sjednáním jak povinného ručení, tak havarijního pojištění. Cestujte díky nám bezpečně a s klidem.”

MAREK KAPINUS, OBLASTNÍ VEDOUCÍ

Když je povinné ručení zřízeno

Máte nezbytný bod odškrtnutý? Skvělé, můžete pokračovat. Než se svým novým parťákem ujedete kus cesty, registrujte ho. Přepis vozidla se vyřizuje na kterémkoliv registru, nezáleží na bydlišti kupujícího či prodávajícího. Stejně tak není nutné, aby u přepisu byl původní majitel. Pokud poskytne plnou moc a pokud budete mít v rukou zelenou kartu, kupní smlouvu a protokol o provedení evidenční kontroly, obejdete se i bez něj.

Užijte si cestu

Povinné ručení vyřízeno, havarijní pojištění s naší pomocí bezproblémově sjednáno, přepis vozidla vyřízen – už vám nebrání vůbec nic v tom, abyste se svým novým čtyřkolým společníkem vyrazili na cestu, ať už to bude kamkoliv.

Abyste se dříve či později nesetkali s drahými opravami autodílů, doporučujeme podstupovat pravidelný servis. I když se nejedná o zrovna oblíbenou činnost řidičů, díky ní se předchází výraznému prohloubení finančního polštáře.