Co je to finanční plán a proč ho potřebujete i vy

{Tým}

Přejete si zkrotit své finance a zároveň nechcete svou finanční budoucnost sázet na to, že to „nějak dáte” a v budoucnu se budete mít líp? Pomůžeme vám sestavit finanční plán, s jehož pomocí nebudete sázet pouze na štěstí ani na náhodu. 

Co je to finanční plán?

Finanční plán lze definovat různými způsoby. Jedná se o nezbytnou součástí nejen každého podnikání, ale i života obecně. Poskytuje komplexní přehled o financování aktivit i zdrojů. Jeho úkolem je především napomoci k realizaci dlouhodobých cílů, kam spadají úspory na důchod i nákup vysněné nemovitosti. Je formou, jak vybudovat nástavbu rodinného (nebo byznysového) účetnictví a odhaduje nejen, kolik peněz budeme potřebovat kdy v životě, ale i jak dlouho budeme muset šetřit. 

„Sestavte svůj finanční plán s naší pomocí i vy a udělejte ten správný krok k finanční nezávislosti.

MAREK KAPINUS, OBLASTNÍ VEDOUCÍ

Finanční plán potřebuje každý

Nejen pro podnikatele je určený finanční plán. Jeho výhody jsou neoblomné a jasné, umí především:

  • zvýšit finanční stabilitu,
  • usnadnit rozhodování,
  • předcházet krizovým situacím,
  • přispívá k dlouhodobé schopnosti platit klientům.

Ve firmě se stanovuje nejčastěji před samotným začátkem podnikání, ale není výjimkou, že k jeho sestavování dochází až v průběhu fungování firmy. V běžných českých domácnostech dochází ke stanovení finančního plánu v různých situacích, klientům v každém případě doporučujeme se sestavováním neotálet.

Co všechno obsahuje finanční plán?

Příjmy, výdaje, zisk a případné cash flow – to jsou běžné součásti finančního plánu. To, co je jeho obsahem se odvíjí od konkrétního klienta a toho, jestli napomáháme k sestavení plánu pro podnik, nebo rodinnou domácnost. Vždy však hrají největší roli požadavky a dlouhodobé cíle. 

Finanční plán vám sestavíme na míru. Nemusíte dělat vůbec první krok vedoucí k finanční nezávislosti sami. Jsme tu pro vás a na vaší spokojenosti i finanční budoucnosti nám záleží. Napište nám, ujmeme se toho.