Nejčastější chyby, které nás okrádají o peníze

{Tým}

Dosáhnout finanční svobody. Žít si „na vysoké noze”. Poskytnout sobě i svým dětem a vnoučatům skvělou budoucnost. Běží vám v hlavě podobný plán? Nedopouštějte se chyb, které vás o peníze připravují. 

Nulová finanční rezerva

Ať už se rozhodnete čerpat půjčku na bydlení či jiný typ úvěru, ať už je pravděpodobnost vyhazovu ze zaměstnání, nebo jsou na stole nečekané finanční problémy čekající na vyřízení, ve všech případech vám ruku podávají vaše úspory. Absence finanční rezervy je jednou z nejčastějších chyb ve světě financí a velmi často na ni své klienty upozorňujeme. Nezapomínejte, že se jedná o pojistku pro případ nouze. Odkládejte si proto stranou alespoň desetinu svého měsíčního výdělku.

Absence finančního plánu

Základem finanční gramotnosti a jakéhosi finančního zdraví je finanční plán. Mluvíme o sestavení finančních priorit, které automaticky snižuje zbrklé a neopodstatněné výdaje z rodinného rozpočtu. Tím, že napomáhá k eliminaci zbytečného utrácení, podílí se na celkovém zvýšení rodinných příjmů. 

„Pomůžeme vám vytvořit finanční plán, který konečně udělá ve vašich financích pořádek a nastolí ten správný řád.”

MAREK KAPINUS, OBLASTNÍ VEDOUCÍ

Výdaje jsou vyšší než příjmy

Jak jste na tom po stránce příjmů? V mnoha rodinách je otázka financí tabu. Kdyby však docházelo k probírání i této, pro někoho choulostivé, stránky života, přišlo by se na mnoho chyb, které nás o finance okrádají. A jednou z nich je i příjmová stránka rodinného rozpočtu.

Bohužel není výjimkou, že stále velké množství lidí více utrácí, než přijímá. Mluvíme o lidech s různými hodnotami na výplatní pásce, kteří chtějí mermomocí uspokojovat své potřeby, a to i na úkor možného „přežívání”. 

I s tímto bodem našeho seznamu nejčastějších chyb, které nás okrádají o peníze, pomůže zmiňovaný finanční plán, s jehož sestavováním vám rádi pomůžeme. Neváhejte se na nás obrátit.