Spořicí účty: ano nebo ne?

{Tým}

Dřímá vám pod polštářem jistý obnos, který jste si za poslední roky nastřádaly? Nechte své úspory svévolně růst, aniž byste museli přiložit ruku k dílu. Možností jsou spořicí účty, které nejsou za zenitem, jak se mnozí zlí jazykové domnívají. Stále mluvíme o atraktivním způsobu investování, který každým rokem přináší zajímavé zvýhodnění. Sjednejte si ho s naší pomocí i vy.

Zhodnocení s nízkým rizikem

K investování přistupuje řada klientů velmi skepticky. A je to logické, s investičními možnostmi se v posledních měsících roztrhl pytel a mezi nabízenými instrumenty se najdou i méně férové, příliš rizikové nebo až podvodné alternativy. Spořicí účty však mezi ně nepatří a už dlouhé roky jsou způsobem, jak své úspory navýšit, aniž by se se zhodnocením pojilo příliš vysoké riziko.

„Vklad na spořícím účtu je ze zákona pojištěn. I proto tento způsob zvýhodňování klientům doporučujeme s čistým svědomím.”

MAREK KAPINUS, OBLASTNÍ VEDOUCÍ

Pomoc ve chvíli, kdy je nejhůře

Věděli jste, že peníze uložené na spořicím účtu, se můžou kdykoli převést zpět na účet běžný? V minulosti byl tento převod zpoplatněn, nebo znemožněn příliš svazujícími smluvními podmínkami. Dnes jsou automatické převody zcela samozřejmostí, aniž by byly jakkoli zpoplatněny. 

Nemusíte být milionáři

V porovnání s investováním do akciových titulů nemusíte být milionáři, stejně tak nemusíte mít uložené stovky tisíc korun. Řada bank nabízí možnost zřízení spořicího účtu bez nutnosti příliš velkého vkladu. Ať už máte pod polštářem schované tisíce, nebo „pár stovek”, bezpečná cesta investování a zvýhodnění je pro vás otevřena.

A stejně tak i elektronické bankovnictví, které se k mnoha spořícím účtům váže právě proto, abyste, v případě potřeby, mohli s naspořenými penězi svépomocí manipulovat. Pomůžeme vám najít ten nejlepší finanční produkt splňující vaše požadavky. Máme přehled.