Stavební spoření: má v dnešní době stále smysl?

{Tým}

Stavební spoření stále patří k finančním produktům s hezkým ročním výnosem. Vztahuje se na něj státní příspěvek v podobě deseti procent z naspořené částky. Navíc se jedná, stejně jako je tomu u spořicích účtů, o zákonem chráněný způsob, jak zvýhodnit své úspory, respektive část svých měsíčních příjmů. Už ho máte sjednané i vy?

Bezpečný způsob, jak nechat peníze růst

Řada investic je do jisté míry riziková. V případě stavebního spoření je však toto riziko minimální, ne-li nulové, jelikož je ze zákona pojištěno, a to až do výše dvou a půl milionu korun. Sice s penězi nelze svévolně manipulovat jako v případě, že jsou uloženy na spořicích účtech, ale to hodnotíme spíše kladně. Budoucnost je po finanční stránce do jisté míry zajištěna. 

Díky zaručenému úroku od spořitelen se každým rokem dočkáte velmi pěkného zvýhodnění. A co víc – v případě spoření delšího než dva roky se na vás vztahuje i možnost vzít si úvěr na bydlení. A to je skvělý záložní plán, kdyby došlo k zamítnutí žádosti o tradiční hypotéku.

„Nemáte založené stavební spoření? Napravte to a pojistěte si svou budoucnost. Obraťte se na nás a společně najdeme to pravé.”

MAREK KAPINUS, OBLASTNÍ VEDOUCÍ

Spořte tolik, kolik je ve vašich silách

Nekupujete akcie, jejichž hodnota je stanovena. Neinvestujete do kryptoměn, jejichž hodnota se neustále mění. Ale budujete si stavební spoření čili odkládáte volné finanční prostředky pro svou budoucnost. A jelikož se jedná o vaši budoucnost, je jen na vás, kolik si budete odkládat. 

Zatímco někdo tvrdí, že se musí odkládat alespoň 10 % z příjmů, my jsme toho názoru, že je to individuální záležitost. Podíváme se na vaši finanční situaci a dle našeho nejlepšího svědomí a vědomí přijdeme s ideálním řešením šitým vám na míru. 

Investice nebo spoření nemusí nijak zasáhnout do vašeho každodenního fungování a nemusí citelně ani jinak prohloubit váš finanční rozpočet.